top of page

Minusta

Olen syntynyt vuonna 1988 ja olen elänyt koko ikäni Vaasassa. Pienestä tytöstä saakka olen haaveillut omasta koirasta. Lempileikkinikin lapsena oli "koira ja omppu", eli koira ja omistaja. Kauan sain omasta koirasta haaveilla, sillä sellainen asteli lapsuudenkotiini vasta viidentenätoista syntymäpäivänäni. Tämä pieni ja suloinen pentu oli rodultaan siperianhusky ja sai nimekseen Nana.

Muuttaessani pois kotoa omilleni Nana jäi vanhemmilleni asumaan. Kaksi pitkää kuukautta elin ilman koiraa, kunnes hankin sekarotuisen vajaan vuoden ikäisen Hetan. Heta kerkesi olla minulla puolisen vuotta,

kunnes hankin Slovakiasta suloisen vitivalkoisen englanninbulldogin Elsan (Olympia di Bella Natura). Yhteiselo ei loppupeleissä sujunutkaan kuin tanssi ja lopulta jouduin raskain mielin tekemään päätöksen, toiselle oli etsittävä uusi koti.

Tavatessani nykyisen aviomieheni, päätimme hankkia Elsalle kaverin. Tämän päätöksen jälkeen meille muutti englanninbulldoggi uros Ahti (Flatty Face's Finnish Force). Muutaman vuoden elo sujui hyvin mutta lopulta jouduimme lopettamaan Elsan 5-vuotiaana terveydellisistä syistä.

Tahdoin ehdottomasti Ahdille kaverin mutta olimme tehneet päätöksen, että kolmatta bulldoggia meille ei tule, rodun valitettavan terveystilanteen vuoksi. Minulle oli oikeastaan heti selvää, että nyt on aika toteuttaa pitkäaikainen haaveeni ja hankkia pitkäkarvainen collie. Silmissäni loisti kuva blue merlestä nartusta. Etsimisen, rotuun tutustumisen ja ikuisuudelta tuntuvan odotuksen jälkeen meille vihdoin muutti pk collie, se ei tosin ollut se blue merle narttu, vaan tricolor uros. Tämä suloinen musta pennunpallero sai nimekseen Kurko (Say Wuf Räyh Väyh). Kurko lähettikin meidät pitkälle opintielle, jolla olemme edelleen.

Kurkon ollessa 2-vuotias, alkoi mielessä pyöriä, mahtuisiko meille toinenkin collie. Hyvä ystäväni vinkkasikin pentueen, josta voisi syntyä meille sopiva pentu. Niin alkoi lähes vuoden piinallinen odottelu ja se palkittiin keväällä 2015 syntyneellä blue merle nartulla, joka sai nimekseen Willa (Merry Moonray's Pump Up The Drama).

Harrastelemme hieman näyttelyissä kiertelyä ja puuhailemme kaikkea pientä mukavaa kotona. Willan kanssa olemme treenailleet mm rally-tokoa ja hieman agilityä. 

Ensimmäinen pentueeni syntyi helmikuun alussa 2018. Aika näyttää, mitä näistä pennuista kasvaa. Tästä pentueesta jätin kotiin kasvamaan blue merlen tytön, Eniwei's I'm Mama's Jackpotin. 

 

Tavoitteenani on kasvattaa pienimuotoisesti terveitä, hyväluonteisia koiria, joilla on rodunomainen ulkonäkö. Meillä koirat ovat ensisijaisesti rakkaita perheenjäseniä. Mahdolliset teettämäni yhdistelmät mietin ja puntaroin tarkkaan ja pyrin valitsemaan sellaiset yhdistelmät, jotka tasapainottavat toistensa

ominaisuuksia.

Kasvattajan peruskurssin suoritin 2013. Olen Suomen Collieyhdistyksen sekä Kennelliiton jäsen ja olen allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen. Kennelnimi Eniwei's minulle myönnettiin huhtikuussa 2017.

dsc_0053-2.jpg
bottom of page